Konsert med Østerlide

Folkemusikkgruppen Østerlide kommer til Åmot kulturhus. De tilnærmer seg folkemusikken på en søkende og overnaturlig måte.

Dato
20. oktober 2021
Tid
20:00 - 22:00
Sted
Åmot kulturhus - Storsalen

De lytter seg fram til overtoner, små nyanser, alltid i solidaritet til lydbildet som maner seg fram. Aldri kjedelig, alltid overraskende og originalt. Men selv om de ofte er luftig til stede, gir de også enkelte ganger motstand på røff måte. Røff og elegant.

«Hvor kommer du fra? Hva er din musikk?» 

Gitarist Andreas Haddeland ble svar skyldig da han fikk disse spørsmålene av sin mangeårige kollega, den samiske musikeren Ulla Pirttijärvi. Med ønske om å finne tilbake til egne røtter begynte han, sammen med folkesanger Liv Ulvik og perkusjonist Ulrik Ibsen Thorsrud, å forske i melodier og historier fra den norske folkemusikktradisjonen. Sammen har de funnet fram til et uttrykk som kler folkemelodiene i nye drakter, av florlette, såre, lyse, mørke, sterke og røffe fabrikater.

I åpne musikalske landskap eller trange, klaustrofobiske musikalske rom bæres lytteren alltid videre av de uslitelige og tidløse folkemelodiene som er formet og slipt gjennom århundrene. 

  • Liv Ulvik – vokal
  • Andreas Haddeland – gitarer m.m.
  • Ulrik Ibsen Thorsrud – trommer / perkusjon / klokkespill m.m.

Arrangør

Åmot kommune
Til toppen