Ingrid Bjørnov - Konsert og prisutdeling

Norges regjerende humorpianistinne, Ingrid Bjørnov, er årets mottaker av Vidar Sandbecks kulturpris Regnbågåbrua. Hun kvitterer for prisen med denne konserten i Åmot kulturhus.

Dato
16. september 2021
Tid
19:00 - 21:00
Sted
Åmot kulturhus - Storsalen

Leder i Sandbeckstiftelsen, Synnøve Sakkura Heggem, uttalte følgende på pressekonferansen 4. juni.

- Ingrid Bjørnovs kunsteriske verdier er fullstendig i Vidar Sandbecks ånd. I sitt allsidige og aktive virke i mer enn 40 år, har hun oppfylt en rekke av kriteriene for prisen både som forfatter, tekstforfatter, komponist, utøver av klassisk musikk og som skuespiller. Hun viser stor forteller- og arbeidsglede, ofte med et humoristisk tilsnitt.

Humor er overlevelse!

Ingrid Bjørnov mottok budskapet om tildelingen med stor overraskelse og takknemlighet.

- Jeg er så glad for denne prisen - langt inni hjertet! Det kom så overraskende på, og det fylte meg med glede og adrenalin på en ellers grå dag, sier Ingrid Bjørnov. Hun forteller at hun selv startet sitt bekjentskap med Sandbeck gjennom det "lette" og humoristiske, men oppdaget etter hvert også Sandbeck vemods og brodd.

- Humor er overlevelse, sprudlet Bjørnov under pressekonferansen. 

Priskonsert

Ingrid Bjørnov blir sentral under Sandbeckdagene med konserten i Åmot kulturhus torsdag 16. september. Overrekkelsen av prisen finner sted etter konserten. Sandbeck-dagene arrangeres fra 15. til 21. september. Øvrige program slippes før sommerferien. 

Tredje kvinne

Ingrid Bjørnov er den fjortende mottakeren av Sandbecks kulturpris. To kvinner har fått prisen før Bjørnov, Martha Louise i 2008 og Frida Ånnevik i 2011. I fjor gikk prisen til Guren Hagen. I 2017 gikk prisen til Øystein Sunde, som er en nær venn og samarbeidspartner av Bjørnov. Kulturprisen består av en treskjæring av Ragnar Nysæther (prismottaker i 2019), en grafikk, et diplom og 20.000 kroner – og masse ære. 

Bjørnovs karriere

Karrieren til Bjørnov startet i 1987 med musikalen Witch Witch med premiere under Festspillene i Bergen. Dollie – eller Dollie de Luxe som de også kalte seg - tok med seg musikalen til London. I tiden etter Dollie jobbet Ingrid Bjørnov som komponist, kapellmester og arrangør for TV og teater. Rundt år 2000 debuterte hun som soloartist. Etter fire soloshow og seks komipriser kom hun med showet Steinway to Heaven i 2017. Hun har gitt ut flere bøker. Den siste kom i 2020: Herfra til hektene: 20 år med fortellertrang

Til toppen