Kalender

Velsmakende ville vekster

Lær å sanke vekster mandag 12. juni.

Dato
12. juni 2023
Tid
18:00 - 20:00
Sted
Åmot kulturhus - Veslesalen

Jørgen Ravneberg er en norsk kokk, forfatter, miljø- og matforkjemper som fokuserer på bærekraftig mat, matsystemer og livsstil. Han har skrevet to bøker, Sankeboka og Spis mer grønt, som oppfordrer leserne til å ta del i sanking og spise mer plantebasert kosthold.

Han er kjøkkensjef på Kolonihagen Frogner og har erfaring fra flere stjernerestauranter i Europa. Opprinnelig oppvokst i Alta, Finnmark, har han vokst opp i en gartnerfamilie hvor han utviklet et sterkt forhold til spiselige vekster i naturen rundt oss. Ved hjelp av Sankeboka ønsker han å spre gleden over å kunne bruke naturen på beste måte.

Jørgen Ravneberg har fått anerkjennelse for sitt arbeid med å fremme bærekraftige og miljøvennlige matvalg, ved nominasjoner som «DNs 30 under 30 Ledestjerner» og årets formidler hos Matprisen.

Folk blir mer og mer opptatt av spiselige, ville vekster. I vår norske natur har vi mange spiselige arter: Grønnsaker, salater, urter, skudd fra trær, blomster, busker, bær, røtter og tang - alt sammen både sunt og velsmakende! 

I Sankeboka lærer du deg å identifisere disse ville vekstene, hvor de vokser og når du bør plukke dem. Kunnskap om de ulike artene er viktig når du skal ut i naturen. Sankeboka beskriver hver av de 172 spiselige vekstene utførlig, du får kunnskap om de viktigste kjennetegnene, om lukt, farge og hvordan de ser ut. Ravneberg gir også tips om hvordan best bruke dem. 

Spis mer grønt er Jørgens andre bok og der settes det lys på hvordan vi kan anvende de ville vekstene i alt fra cocktails til ukesmiddager. Boken har en enkel og lærerik fremtoning og byr på mange gode måltider.

Det blir muligheter for å kjøpe Sankeboka denne kvelden, og det vil også bli smaksprøver av ymse slag.

Du må ha gratisbillett som du kan hente i Kafe Sandbeck, eller laste ned på www.amotkulturhus.no.

Til toppen