Alle kokepåbud for Rena, Rena leir og Osen er opphevet

Kalender

Inntur: Løft meg // Musikk i Innlandet

Søndag 24. september får vi besøk av Musikk i Innlandet med en fabulerende konsertforestilling som tar opp de store spørsmålene i livet og hvor vanskelig det er å være menneske.

Dato
24. september 2023
Tid
19:00 - 20:30
Sted
Åmot kulturhus - Storsalen
Musikk i Innlandet - Klikk for stort bildeMusikk i Innlandet

Musikk i Innlandet samarbeider om denne forestillingen med "Kultivator" - et selskap fra Vågå som utvikler og leverer kulturproduksjon og formidling med røtter i folkelig tradisjon.

En ung mann forteller oss om livet sitt. Et helt vanlig liv som han har rota til. Hvorfor får han det ikke til? Hvor gikk det galt, og hvorfor var det akkurat han som kløna det til? Eller var det livet som kløna det til for ham? For hvis livet er så vanskelig, så kan det da ikke være hans skyld at han ikke fikk det til?

De aller fleste kjenner den snikende følelsen av å ikke være god nok. Å ikke strekke til. Alt for mange unge i dag bærer disse følelsene med seg hver dag. Viktige følelser, men også farlige følelser. Forventninger om hvordan man skal se ut, hvordan ta plass, hvordan opptre og kravet om evig lykke kan være kvelende. Da gis livet liten plass og alt for lite rom for å lære.

For skal man lære å være menneske gjennom livet, må det også være rom for å trø feil på livets sti. I tett samspill mellom musikk, sang, dans og fortelling blir publikum invitert med på en reise. Livets utfordringer kan være overveldende, og alle kan føle seg alene iblant. Da er det godt å vite at vi er flere. Livet er krevende, men det er også det beste vi har.

Oplandske folkemusikregiment er en nyskapning på musikkfeltet, og skal være et sted for å eksperimentere og utøve større folkemusikalske prosjekter. Regimentet består av rekrutterte styrker med folkemusikere, sangere og dansere fra Innlandet. Troppene samles og organiseres for hvert felttog, og reservetropper sørger for god kontinuitet og utholdenhet.

Vegar Vårdal er komponist, musikalsk leder og felespiller. Han er bosatt i Vågå og med utsikt til Jotunheimen komponerer og arrangerer musikk med folkemusikken som utgangspunkt. Han er omtalt som en sprettball med fele, og musikken han så vakker at det gjør vondt, og til Løft meg har han laget musikk som spenner vidt. Vegar har master i folkemusikk fra Norges Musikkhøgskole, og over 20 års erfaring som utøver, komponist og pedagog og ble i 2020 kåret til årets folkemusiker.

Bjørn Kåre Odde er musiker og komponist, og spiller fele og bratsj. Han er fra Garmo i Lom, men er bosatt i Vågå. Han debuterte med albumet FolkChamber i 2021, der hans vakre, enkle og underfundige melodier blir ikledd varm stryk i arrangementene. Bjørn Kåre var årets folkemusiker i 2019 og har utmerket seg de siste årene med sine arrangement av folkemusikken, bl.a. for Sinfonietta Innlandet, Schola Kantorum og Kringkastingsorkesteret.

Anders Lillebo er fra Engerdal, og har skapt sitt eget musikalske univers med impulser fra keltisk og nordisk tradisjonsmusikk, sammen med en sunn dose jazz. Han måtte over Nordsjøen før han vente tilbake og for alvor ble kjent med norsk folkemusikk og lokale tradisjoner fra hjemplassen. I 2021 kom plata Engerdal der han i samspill med felespiller Sigrid Stubsveen spille slåtter på munnspill og trøorgel.

Åsmund Reistad er en norsk gitarist og komponist. I 2021 ga han ut soloplata 89% folkemusikk, som er en presis beskrivelse av spillestilen. Her er det mye tradisjon og folkemusikk, men likevel friskt og nytt, med nikk til andre sjangere. I full utfoldelse spenner Åsmunds gitarspill alt fra lyriske og stemningsfulle melodier til heftig og rytmisk dansespill.

Mari Midtli er sanger fra Sel, og en viktig formidler av folkesangen fra Gudbrandsdalen. Hun debuterte i 2019 med soloalbumet «Dalen», og hennes nyeste utgivelse er et samarbeid med Astrid Sulheim, en felles soloplate med sanger og slåtter knyttet til kvinner. Med sin klare stemme er Mari en mester til å formidle tekst, og hun har vært solist med både Trondheimssolistene og Kringkastingsorkesteret, i tillegg til en rekke samarbeid med andre folkemusikere.

Billetter

Til toppen