Regnbuedagene i Åmot kommune - lørdag

Vi feirer skeiv kjærlighet og mangfold.

Dato
10. september 2022
Tid
Varer hele dagen
Sted
Rena sentrum og Åmot kulturhus

Kl. 11.00 - 14.00 - Kafè Sandbeck holder åpent

Kl. 12.00 - Åpning fotoutstilling i Åmot folkebibliotek

Utstillere er Jacob Krogvold og Randi Trøeng.

Randi Trøeng ble født i 1962 og vokste opp på Rena. Etter et år på folkehøgskole flyttet hun til Oslo, hvor hun fortsatt bor. Randi har alltid likt foto og å se på bilder, og hun kjøpte sitt første kompaktkamera da hun var 12 år. På ungdomsskolen hadde hun foto som valgfag og fikk sitt første møte med mørkeromsarbeid og likte det godt. Hun kjøpte sitt første speilreflekskamera i 1981.

Jacob Krogvold ble født i 1947 og vokste opp på Lille Langerud i Oslo som den mellomste av tre brødre. Han ble tidlig interessert i foto og i 1968 kjøpte han sitt første speilreflekskamera og mørkeromsutstyr. Han holdt aktivt på med foto i flere år og fikk publisert noen bilder i magasinet Fotografi.

Jacob og hans storebror Pål, har sterke bånd til Rena gjennom sin felles interesse for fluefisking. De oppdaget Rena elv på sytti-tallet og dermed var det gjort. De kom tilbake år etter år. Båndet til Rena ble ytterligere forsterket da Randi og Jacob møttes på felles arbeidsplass i Oslo og ble et par. De er ofte på Rena for å besøke familie og venner, og noe av tiden brukes til fotografering.

Etter mange år med lite aktivitet ble foto på nytt en seriøs hobby for både Randi og Jacob i 2010.  I årene som har gått har de brukt mye tid på fotografering. Motivene er først og fremst mønster og figurer is og sand, men også noe landskap. Gjennom årene har de observert hvordan vær, vind og tidevann påvirker og endrer naturen gjennom årstidene og skaper fascinerende motiver.

Våren 2022 stilte Jacob ut bilder for første gang. Han var gjesteutstiller ved sin bror Morten Krogvolds utstilling på Kunstverket Galleri i Oslo i mars/april. Der fikk han et stort publikum og fikk til sin store forundring solgt en god del bilder.

Utstillingen i Åmot folkebibliotek skal åpnes av Morten Krogvold. Han er en av landets mest anerkjente fotografer. Morten har også et bånd til Rena da han på 1990-tallet fikk i oppdrag av Rena Kartong å fotografere fabrikken og ansatte. 

Kl. 13.00 - DJ Carl Henrik Wahl fra The Woods spiller i parken

Carl Henrik spiller på scenen i Rena park. Oppstilling til Pride-paraden.

Kl. 13.30 - Regnbuedagens Pride-parade gjennom Sentrumsgatene

Ansiktsmaling og musikk med Rena Janitsjar. Vi oppfordrer folk til å kle seg fargerikt og bli med å lage liv og røre. 

Samarbeidspartnere 

Wahl Nordli, Galleri EKG Hamar, Åmot leseforening, Studentsamfunnet på Rena, Mental Helse Åmot, Velferden i Rena leir, Rena Idrettspark, Åmot ungdomsråd, Rena Janitsjar, Åmot kirkelige fellesråd, Rena Rock.

Til toppen