Musikkteater

Kulturskolens musikkteater gir barn og unge muligheten til å utfolde seg gjennom sang, dans og teater.

Hvis du er glad i å synge, danse og spille teater, er mellom 10 og 18 år og har lyst til å lære mer om musikal er dette absolutt noe for deg!

Musikkteaterundervisningen egner seg både for nybegynnere og de med erfaring. Vi skaper et trygt og inkluderende miljø der alle kan være seg selv.

Til påmelding

Om undervisningen 

Du vil få jobbe med grunnleggende skuespillferdigheter, sangteknikk og musikaldans. Vi lærer om kroppsbevissthet, konsentrasjon, improvisasjon, tekstforståelse, rollearbeid og stemmebruk – ulike teknikker som kan hjelpe deg med å utvikle ditt sceniske uttrykk.

Du får utforsket materiale fra kjente musikaler, samt skape dine egne uttrykk gjennom kreative prosesser. Gjennom året vil du også få kjennskap til andre sider av teaterfaget som lyd, lys, teatersminke og kostyme.

I høstsemesteret blir det grunnlagstrening i teater, bevegelse, dans, sang og stemmebruk. Det vil også bli et lite dykk ned i musikkteaterhistorien. 

I vårsemesteret blir det i tillegg til felles timer, muligheten til å fordype seg innen sang, dans eller teater og jobbe mer i dybden gjennom innstudering av sanger, koreografier og musikalscener. 

Til våren vil flere av musikalnumrene bli satt sammen til en større visning på scenen i kulturhuset. I forbindelse med dette, kan det bli behov for ekstra hjelp fra foresatte med tanke på kostymer, sminke, scenografi m.m.

Varighet 

Undervisningen starter opp etter høstferien og foregår i kulturskolens lokaler. Varigheten er fra 1 til 2 ½ time undervisning hver uke. 

I tillegg til den ordinære undervisningen kommer oppstartsmøte med foreldre, små visninger i regi av kulturskolen, ekstra prøver i kulturhuset før forestilling, juleavslutning og sommeravslutning.

Kontakt oss

Beate Østbye
Lærer - Teater
E-post
Mobil 90 92 38 89
Til toppen