En dag med hjemmetjenesten i Åmot

En døgnbemannet tjeneste - 365 dager i året.

I Åmot kommune jobber nærmere 50 personer i hjemmetjenesten. Tjenester i hjemmet er hjemmesykepleie og andre former for helsehjelp som innbyggere i Åmot (og resten av Norge) mottar hjemme.

Kl. 07.30

Gjennom faste møter på morgen, ettermiddag og kveld, ivaretar enheten informasjonsoverføring, deler erfaringer og avvik, samt planlegger kjøreruter. Sosialt samvær er også en viktig del av møtene.

Morgenmøte i hjemmetjenesten - Klikk for stort bildeHelsefagarbeidere, sykepleiere, assistenter og lærlinger i helsearbeiderfaget i morgenmøte.

Kl. 08.20

Henting av nøkler - Klikk for stort bildeJeanette Løvlien Solberg (23) er lærling og har praksis i hjemmetjenesten. For Jeanette er dette siste stopp før godkjent fagbrev.
Pakking av medisiner og utstyr - Klikk for stort bildeLiv Toril Nergård (34) gjør klar medisiner og utstyr. Hun er helsefagarbeider og har tidligere jobbet som lærling i Åmot.

Vil du bli lærling som helsefagarbeider?

Åmot kommune har lyst ut to ledige lærlingplasser som helsefagarbeider. En lærlingplass innen helsefagarbeidet blir fordelt på sykehjem, hjemmetjeneste og bofellesskap. Det gis lønn under utdanning og mulighet for tre måneder av læretiden i utlandet.

Les mer og søk lærlingplass (søknadsfrist utløpt)

Kl. 08.30

Etter en kort tur i tjenestebilen, er Jeanette og Liv Toril klare for dagens første besøk.

Et godt samspill mellom de som jobber i hjemmetjenesten og de som mottar hjelp, er helt avgjørende for en faglig og etisk god og forsvarlig tjeneste.

Sårbehandling - Klikk for stort bildeJorunn får sårbehandling på foten. Selv om Jorunn har hatt slag og har litt begrenset taleevne går praten uavbrutt. Alt som gjøres under besøket skrives ned.

Kl. 09.00 

Alle besøk er unike. Mens noen har behov for jevnlig medisinsk pleie, får andre hjelp til enkle praktiske gjøremål. Det faste, sosiale treffpunktet gjennom dagen er også en viktig del av hjemmetjenestens oppdrag.

Servering av frokost - Klikk for stort bildeHer lages det frokost til pasienten, på bestilling serveres leverpostei med rødbeter, uten smør.

Kl. 09.30

Det er fint å oppleve samspill mellom mennesker. Hos Solfrid skiftes det smerteplaster, mens praten går løst.

Hjemme hos Solfrid - Klikk for stort bilde- Dem er helt enestående, forteller Solfrid. Ved spørsmål om hun vil ha mat, svares det bestemt. - Det lyt jeg gjøra sjøl.

Kl. 10.00

Hjemme hos Oddvar går de gjennom medisiner og maskiner. Oddvar bestiller også litt ny medisin, som blir levert ved neste besøk av hjemmetjenesten.

Ryddehjelp - Klikk for stort bildeOddvar spør også pent om litt ryddehjelp. Jeanette bistår med rydding av litt klesvask.

Kl. 10.20

Jan-Anders (78) bor med kona i Rena sentrum. De har hatt besøk fra hjemmetjenesten i et par år. De klarer seg stort sett selv, men Jan-Anders får hjelp til litt sårbehandling. 

Jan-Anders har også pådratt seg et lårhalsbrudd. - Jeg ble spikra sammen igjen, påpeker Jan-Anders.

Hjelp med sårbehandling - Klikk for stort bilde- Vi ønsker å bo her så lenge som mulig. Alle som besøker oss er så hyggelige, understreker Jan-Anders.

Kl. 10.30

Ved neste og siste besøk er det smitteutbrudd. Da må smittevernsutstyr på, for å unngå smitte.

Takk for turen. - Klikk for stort bildeJeanette Løvlien Solberg (23) og Liv Toril Nergård (34).

Etter endt formiddagsrunde, går turen tilbake til Ryslingmoen for lunsj og sosialt samvær med kolleger. I ettermiddagsmøte gjøres det opp status, før neste hjemmetjenesterunde til pasienter starter.

Takk for turen og innblikket i hverdagen.

Dere gjør livet bedre for eldre i hele Norge!

Til toppen