Norges vakreste golfbane?

Sorknes golf er en utrolig oase midt i Åmot.

I Åmot finner du en av Norges vakreste golfbaner. Sorknes golf ligger 3 km nord for Rena i Østerdalen, omkranset av furu ligger den hvilende på en flat sandgrunn.

De første ni hullene på Sorknes var ferdige i 1992. I 1996 sto de siste ni ferdig og Sorknes golf ble med det en fullverdig 18-hulls golfbane (par 72). Her kan du se baneguide.

I årene 1993/94 var Sorknes Golf en av Norges største idrettsklubber med over 2500 medlemmer.

Spillflate Sorknes golf - Klikk for stort bildeSpilleflatene på Sorknes golf tåler mer regn enn de fleste andre golfanlegg i Norge. Rena er kjent for stabilt innlandsklima med mange soldager.

Banen er blitt kåret som en av landets fremste golfanlegg i anerkjente Michelin Golf Guide (15 av 20 poeng). I sesong er det turneringer nesten hver helg.

Favoritthull og gressklipp

I klubbhuset møter vi daglig leder og altmulig-mannen Fredrik Brun Norstrøm, stolt klubbmester fem ganger (!). 

Fredrik Brun Norstrøm - Sorknes golf - Klikk for stort bildeFredrik Brun Norstrøm forteller lidenskapelig om sitt forhold til Sorknes golf.

- Sorknes golf har et fantastisk design, den er lett å gå og det er korte avstander mellom banene. I tillegg har vi stor variasjon på hullene, forteller en entusiastisk Fredrik.

Banen er bygget utfordrende for de aller beste, men satt opp slik at nybegynnere, erfarne, barn og seniorer skal ha gode opplevelser på golfbanen.

Om du spiller hele banen på 18 hull går du omtrent en mil. Til sammenligning bruker Fredrik nærmere 25 timer når banen klippes med presisjon og forskjellige klippehøyder.

Det blir en lengre tenkepause når vi spør om favoritthull.

- Det må være hull 12 (par 4) eller 18 (par 4). 18 hvis jeg får det som jeg vil, forteller Fredrik. Kontinuerlige utbedringer og små justeringer planlegges og gjennomføres hele tiden, og Fredrik har tydeligvis en plan for hull 18. 

Sorknes golf omgivelser - Klikk for stort bildeSiste 9 hull har smalere fairwayer og vannhindre der elven Skynna omkranser mange av hullene.

Prøv selv - spill gratis

Ikke langt fra klubbhuset ligger en enklere 6 hulls bane. Korthullsbanen passer golfere i alle aldere og kan benyttes gratis. Køller og baller lånes i klubbhuset. I tilknytning til golfbanen finner du også en driving range.

Ord og utrykk i golf

  • Tee - utslagssted
  • Par - ett bestemt antall slag en spiller med spillehandicap 0 bør bruke på et hull
  • Handicap - målestokk for en spillers spilleferdighet. Gir uttrykk for hvor mange flere slag enn banens par spilleren vanligvis vil bruke
  • Green (puttinggreen) - kortklippet område som er preparert for putting, og hvor hullet er plassert
  • Rough - områder på banen som ikke omfattes av utslagssted, fairway, green og hindre, for eksempel områder med høyt gress eller busker og trær
  • Fairway - kortklippet område mellom utslagsstedet og greenen, og som ikke er et hinder
  • Dogleg - et golfhull anlagt i vinkel hvor fairway “knekker” til venstre eller høyre

Gratis 6-hulls bane - Sorknes golf - Klikk for stort bildeSorknes Golf tilby gratis 6-hulls bane for alle som vil prøve seg.

Avsluttende hull og klubbhuset

På det attende hullet slår du deg frem til klubbhuset. Fra tee 61 venter 370 meter med rough, fairway og svak innlagt dogleg mot venstre. Ikke umulig på par 4, men rimelig krevende for Ola Normann. Avslutter du med stil, venter jubel og applaus fra terrassen på klubbhuset.

Klubbhuset Sorknes golf - Klikk for stort bildeFra klubbhusets terasse har du godt overblikk over hull 18

Til toppen