The Woods – musikk til verden fra skogkanten i Åmot

50 millioner avspillinger fra egen katalog, fulle låtskriversamlinger og deltakere fra hele kloden.

Magien startet på Rena

Carl-Henrik Wahl og Jonas Holtberg Jensen møttes som studenter ved første kull innen Bachelor in Music Business – Production ved Høgskolen på Rena.

Lidenskap for låtskriving og musikkproduksjon skapte etter hvert sterke bånd, de begynte å delta på låtskriversamlinger sammen og bestemte seg for å profesjonalisere prosessen og satse på egenhånd.

Ideen ble sådd i 2015, lokaler ble leid og studioer bygd gjennom 2016. I 2017 åpnet The Woods, midt i Rena sentrum.

The Woods - Studio 8 - Klikk for stort bilde
The Woods - Studio 2 - Klikk for stort bilde

Alle som kom hadde med en venn

En låtskriversamling plasserer artister, låtskrivere, musikere og produsenter i samme bås. Her skal det kunstneriske samarbeidet resultere i en ferdig, demoklar låt. 

De første invitasjonene til The Woods låtskriversamling rullet ut en sen høstdag i 2017. Takket være et solid oppbygd nettverk over flere år, ble plassene fylt opp. Folk strømmet til Åmot. 

Siden har de utvidet med flere samlinger, også innen ulike musikksjangre, og gjennomført tilsvarende arrangementer både i Sverige og England.

- Alle som kom hadde med seg en venn. Det gjorde at vi vokste raskere enn ventet, forteller Carl-Henrik.

Over tid har The Woods innlosjert besøk i Åmot fra blant annet USA, Kina, Korea og Spania.

- Jeg ble gjenkjent av en dame fra Korea på et bransjetreff i England, forteller Jonas, – You are the guy from The Woods, hørte jeg noen rope. 

Reiseruten til en bransjemann fra Korea er ikke mindre enn imponerende: 

  • Soul – Macau – Hong-Kong – Helsinki – Stockholm – Rena – Berlin – Soul.

Hos The Woods starter dagen kl. 09.00 med felles frokost og inndeling av grupper. Kl. 09.30 geleides gruppene til ett av ni tilgjengelige studioer. Låten bør helst være ferdig innen kvelden er omme, da er det lyttestund i loungen.

Jonas og Carl-Henrik ønsker velkommen til camp. - Klikk for stort bildeJonas og Carl-Henrik ønsker velkommen til camp. Eirik Jeistad

Dynamikken i gruppene er avgjørende

Carl-Henrik og Jonas er spesielt dyktige til å matche personligheter og sammensetninger av låtskriver grupper. Produsenter, artister, tekstforfattere og musikere stiller alle med sine styrker og svakheter, videointervjuer med deltakere før hver samling hjelper med riktig sammensetning.

- En god match er helt avgjørende for progresjon og resultat når vi skriver låter, utdyper Jonas.

The Woods - Produsent, låtskrivere og artist - Klikk for stort bildeThe Woods - Produsent, låtskrivere og artist Eirik Jeistad

«Song Writing Saturday»

Nytt av året er Song Writing Saturday. Pandemien har drevet frem utviklingen av tapsfri og «live» deling av lyd. The Woods vil samle deltakere til digitale camper en gang i måneden.

- Vi klør etter å få inn internasjonale deltakere igjen, understreker Carl-Henrik.

Ambisiøse mål – alt innen rekkevidde

Både Carl-Henrik og Jonas deltar aktivt på campene, både som produsenter og låtskrivere. De har fått med 8 låter siden 2019 til Eurovision Song Contest, produsert musikk til flere TV-produksjoner inkludert Skam og Sommertoget, startet eget forlag og eget plateselskap.

Med 50 millioner avspillinger fra katalogen og internasjonal annerkjennelse i bransjen, er det kun et spørsmål om tid når den første internasjonale «hitten» kommer.

- Og etter det håper vi på flere, avslutter Jonas.

Her kan du bli med på neste camp – husk gode forberedelser og videointervju i forkant.

Les også

Lynx Vilden - Når verden møter Åmot

I Åmots skoger kan du nå lære å lage jaktredskaper, ulike jaktteknikker og få innføring i primitivt fiske. Du kan også bytte ut tannbørsten med kvister, og leve med Lynx i en nærliggende skog over lengre perioder, fullstendig isolert fra omverden.

Til toppen