Kirken er bygget omkring 1900, og innviet 1902. Ordfører Tollef Kilde bestemte at bygningen skulle oppføres av solid, laftet tømmer i Jugendstil, etter tegning av arkitekt Henrik Bull. Kirken blir også kalt Tømmerkatedralen. Altertavle og prekestol (1775) er skåret av Peter Kasterud fra Fåberg.
Skapene i koret, treskulpturene, døpefonten, alt er restaurert og satt på plass slik det stod i den gamle kirken. De to messinglysestakene på alteret er fra 1661, og må være fra stavkirken ved prestegården. Dåpsfatet er fra 1777, og er gitt til Åmot kirke av borgerne i Trondheim som en hedersbevisning til Ejner von Ejnersen. I en artikkel om Åmot kirke i 1930 skrev ”Hamar Stifttiende”: ”Bygninger opført som laftverk, vil i følge sin natur virke tunge og jordbundne, allikevel er der over Aamot kirke en prektig og høi reisning der forhøies ydermer ved det høie og slanke tårn.”
De kirkeklokkene som brukes i dag, ble skjenket kirken i 1926, men gamleklokkene (fra 1698 og 1772) oppbevares fortsatt i tårnet.
Gravkapellet bak kirken er også tegnet av arkitekt Henrik Bull. Kapellet ble oppført i 1915, også etter jugendstil med nasjonalromatiske trekk. Det var tømmeret fra gamlekirken som utgjorde det meste av byggematerialene. Bårehuset på nordsiden av kapellet var ferdig året før.