Serveringsbevilling

Når trenger du serveringsbevilling?

Planlegger du å starte et sted hvor det serveres mat eller drikke, må du ha serveringsbevilling.

Et serveringssted er et sted hvor det serveres mat og/eller drikke og hvor gjestene kan spise og/eller drikke på stedet. Serveringssteder kan være restauranter, kafeer, konditorier, gatekjøkken, potetvogner, puber og bensinstasjoner.

Hvordan få serveringsbevilling? 

  • Daglig leder ved stedet må ha bestått etablererprøven for å kunne søke om serveringsbevilling. Bevillingen gis til selskapet som eier stedet.
  • Serveringsloven stiller krav om uklanderlig vandel.
  • Hvis det er et eierskifte må du søke om egen serveringsbevilling senest 30 dager etter at du inngikk avtale om overdragelse.

Nyttige lenker

Sett deg inn i regelverket.

Slik søker du 

Du søker om serveringsbevilling ved å fylle ut søknadsskjema for søknad om skjenke, salgs- og serveringsbevilling.

Søk om serveringsbevilling

Dokumentasjon til søknad

  • Firmaattest for alle selskaper som er involvert i driften. 
  • Tegninger av skjenke- og serveringsarealet det søker bevilling for både ute og inne.
  • Dokumentasjon for bestått etablererprøven. 
  • Kjøpekontrakt når der er inngått avtale om overdragelse av virksomhets med skjenkebevilling.
  • Adkomstdokumenter i form av leiekontrakt, fremleiekontrakt eller franchiseavtale.
  • Skatteattest for bevillingshaver. 
  • Utskrift av aksjeeierbok
  • Ved søknad om uteservering må det sendes med tillatelse fra grunneier. 
  • Redegjørelse for stedets tilgjengelighet for personer med funksjonsnedsettelse til hele lokalet, inklusive toaletter
Til toppen