ServeringsbevillingNår trenger du serveringsbevilling? Planlegger du å starte et sted hvor det serveres mat eller drikke, må du ha serveringsbevilling. Et serveringssted er et sted hvor det serveres mat og/eller drikke og hvor gjestene kan spise og/eller drikke på stedet. Serveringssteder kan være restauranter, kafeer, konditorier, gatekjøkken, potetvogner, puber og bensinstasjoner. Hvordan få serveringsbevilling? Daglig leder ved stedet må ha bestått etablererprøven for å kunne søke om serveringsbevilling. Bevillingen gis til selskapet som eier stedet. Serveringsloven stiller krav om uklanderlig vandel. Hvis det er et eierskifte må du søke om egen serveringsbevilling senest 30 dager etter at du inngikk avtale om overdragelse. Nyttige lenker Sett deg inn i regelverket. Lov om serveringsvirksomhet Fortolkninger alkoholloven Helse Norge Slik søker du Du søker om serveringsbevilling ved å fylle ut søknadsskjema for søknad om skjenke, salgs- og serveringsbevilling. Søk om serveringsbevilling Dokumentasjon til søknad Firmaattest for alle selskaper som er involvert i driften. Tegninger av skjenke- og serveringsarealet det søker bevilling for både ute og inne. Dokumentasjon for bestått etablererprøven. Kjøpekontrakt når der er inngått avtale om overdragelse av virksomhets med skjenkebevilling. Adkomstdokumenter i form av leiekontrakt, fremleiekontrakt eller franchiseavtale. Skatteattest for bevillingshaver. Utskrift av aksjeeierbok Ved søknad om uteservering må det sendes med tillatelse fra grunneier. Redegjørelse for stedets tilgjengelighet for personer med funksjonsnedsettelse til hele lokalet, inklusive toaletter Sist endret 24.01.2022 12:32