Bål og grillI Norge er det generelt bålforbud fra 15. april til 15. september.Hva er generelt bålforbud?Om våren og sommeren blir det gjerne tørt. Da øker faren for skog- og lyngbrann. I Norge er det derfor et generelt bålforbud fra 15. april til 15. september. I denne perioden er det forbudt å tenne opp bål og grill (også engangsgrill) i eller i nærheten av skog.I perioden med generelt bålforbud er det lov til å grille på stranden i god avstand fra skog og vegetasjon. Det er også lov til å grille på tilrettelagte grill- og bålplasser som er godkjent av kommunen.Du kan grille i din egen hage, selv om det er generelt bålforbud. Hageavfall leveres på deponi, som er gratis.Brenning på egen tomtAll åpen brenning og brenning av bråte er i utgangspunktet forbudt i Åmot kommune. Ved brenning på egen tomt skal du melde fra om dette til Brann Innlandet. Telefon 611 48 000 Mer informasjon finner du på Brann Innlandet sin hjemmesideEr det lov med bål på Sankthans?Normalt gis det lov til å brenne Sankthansbål, forutsatt at det er på egnet sted i nærheten av vann e.l. Brannvesenet kan svare på dette dersom du er i tvil.Tips til trygg bålbrenning Ta hensyn til skogbrannfare og vindforhold. Det er alltid den som brenner bål som har ansvaret for brannsikkerheten. Det bør være en voksen, edru person som er ansvarlig for bålet. Bålet må være i god avstand fra bebyggelse og vegetasjon, som gress, planter og skog. Det er ikke lov å brenne bål på svaberg. Bålet må ikke være større enn at du har kontroll på det og kan slokke ved behov. Ha egnede slokkemidler lett tilgjengelig, som vann, pulverapparat, skumapparat eller CO2-apparat. Det er forbudt å brenne plast, bygningsmaterialer og annen søppel. Når du forlater bålplassen skal bålet være helt slokket. Sist endret 30.03.2021 12:06